fbpx

Invitasjon til audition

Arendal Musikkteater er en forening som har som mål og sette opp musikkteater med lokale amatører i Arendal Kulturhus, Store Torungen.
 
Vi har nå bak oss våre to første produksjoner ‘Bør Børson jr.’ og ‘My Fair Lady’ som begge har blitt veldig godt mottatt av publikum og hatt rekordhøye besøk.

Vår neste oppsetning blir ‘Sweeney Todd’ med premiere 16. april 2015 og forestillinger 17. og 18. april.

Audition til Sweeney Todd gjennomføres 7. og 8. juni 2014.

Legenden om den hevntørstige barbereren fra Fleet Street har vært en del av Londons historie i over 200 år. I 1846 ble historien publisert i bokform, og den har siden vært opphav for flere bøker og filmer. I 1979 skrev Stephen Sondheim en musikal om historien, og denne regnes som hans store mesterverk. Musikalen har siden gått på utallige scener og har flere ganger vært satt opp både i London og New York. Stykket er betegnet som en musikal-thriller, men den har også klare humoristiske aspekter ved seg.
Handlingen foregår i og rundt en barbersalong og en pai-butikk i et fattig strøk i London. Sweeney Todd kommer tilbake etter urettmessig å ha blitt sendt 15 år på straffeleir i Australia for å finne tilbake til sin kone og sin lille datter, og for å ta hevn over mannen som sendte ham bort fra disse. Sammen med innehaveren av pai-butikken, Mrs Lovett, finner han en utspekulert måte å få sin hevn på.

I Sweeney Todd er det roller til de med både store og små sangstemmer, og med lite eller mye sceneerfaring. Mer informasjon om rollene finnes på www.arendalmusikkteater.no
 
Det er en ren amatøroppsetning, men vi ønsker å ha en audition for å finne frem til de som passer best til de ulike rollene.

 
Rollene som er med i forestillingen og skal besettes er:

 

Sweeney Todd   Hovedpersonen i fortellingen som kommer tilbake til London fra et straffeopphold i Australia i håp om å finne sin datter Johanna og sin kone Lucy. Han tar opp igjen sin barberergjerning, og sammen med sin nabo Mrs Lovett legger han en plan for å ta hevn over Dommeren som tok alt fra ham da han fikk sendt Todd ut av landet. Stor rolle med solosang.
     
Mrs Lovett   Innehaveren av en heller mislykket pai-butikk der Todd hadde sin barbersalong før han ble sendt ut av landet. En lettere forvirret kvinne som stadig har følelser for Todd, og som tar imot ham når han kommer tilbake til London og får ham til å starte opp igjen sin barberergjerning. Stor rolle med solsang.
     
Dommer Turpin   Mannen som forelsket seg i Sweeney Todds hustru Lucy, og som fikk sendt Sweeney ut av landet så han kunne overta både hans kone og barn. Sweeneys store mål i sin søken etter hevn. Mellomstor rolle med solosang.
     
Rettsbetjent Bamford   Dommerens høyre hånd. Mellomstor rolle med solosang.
     
Johanna   Todds datter som etter at Sweeney ble sendt ut av landet ble boende hos dommeren som hans datter. Innelukket og overbeskyttet mot verden føler hun seg ulykkelig, helt til Anthony dukker opp. Mellomstor rolle med solosang.
     
Anthony   En ung mann som redder Sweeney fra den sikre død på havet, og som etter at de kommer til London forelsker seg i Johanna uten å vite at hun er Todds datter. Mellomstor rolle med solosang.
     
Tiggerkjerringa   Ei gal og fattig kjerring som nok forstår mer enn man skulle tro, og som bærer på en stor hemmelighet. Mellomstor rolle med solosang.
     
Senor Pirelli   En gate-barberer som utgir seg for å være mer enn han egentlig er. Også Sweeneys første offer. Liten/mellomstor rolle med solosang.
     
Tobias   Senor Pirellis løpegutt som ender opp som hjelper for Mrs. Lovett i butikken hennes. Mellomstor rolle med solosang.
     
Mr. Fogg   Innehaveren av Foggs asyl; et galehus der Johanna etter hvert blir satt. Liten rolle, kun replikker.
     
Fugleselgersken   Liten rolle, kun replikker.
     
Emsemble   Flere kvinner og menn med få replikker og sang. Små roller.
     
Peggie:   få replikker eller solosang
Olyvia:   få replikker eller solosang
Nelly:   få replikker eller solosang
Jenny:   få replikker eller solosang
Evelynn:   få replikker eller solosang
Lisa:   få replikker eller solosang
Clarice:   få replikker eller solosang
Feliciah:   få replikker eller solosang
Edith:   få replikker eller solosang
Glen:   få replikker eller solosang
Albert:   få replikker eller solosang
Terry:   få replikker eller solosang
Basil:   få replikker eller solosang
Morgan:   få replikker eller solosang
     
1. Konstabel   Få replikker og litt solosang
2. Konstabel   Få replikker og litt solosang
     
Gale kvinner:   Fellessang
Gale menn:   Fellessang
Berney:   Få replikker, ingen solosang
     
Kunder:   Fellessang

 

Vi mener at ensemblet med alle smårollene er vel så viktige som hovedrollene, så ikke nøl med å melde deg på selv om du ikke har lyst på en stor rolle. Ensemblet har også viktig rolle som kor både på og bak scenen.
 
Det er hovedsakelig voksenroller, men Antony og Johanna kan spilles av yngre skuespillere med de riktige kvalitetene.

Dersom noen tenker at «dette er akkurat noe for meg», så meld deg på. Påmelding til audition gjøres på www.arendalmusikkteater.no/audition.

De påmeldte vil motta noter og tilhørende MP3 fil for øvelse, samt en tekst for fremføring tilpasset roller som søkes.

 
Har du spørsmål i forbindelse med audition eller oppsetningen så ta kontakt med.
 
Produsent: Liffe
Mobil: 90848737
 
Instruktør: Marianne
Mobil: 95902617
 
Musikalsk leder: Leif Rino
Mobil: 94504519
 
Vi håper at riktig mange kommer på audition, og spre gjerne budskapet dersom du kjenner noen som kan være aktuelle.
 
Vi ser frem til å se dere på audition.
 
 
 
Arendal Musikkteater
 
Liffe, Geir, Leif Rino og Marianne

 

DEL GJERNE MED ANDRE: