fbpx

Arendal Musikkteater presenterer «My Fair Lady»

My Fair Lady er en amerikansk musikal fra 1956 med tekst av Alan Jay Lerner og musikk av Frederick Loewe. Musikalen bygger på George Bernard Shaws skuespill Pygmalion fra 1913.

Handlingen er lagt til London i 1912. Blant de mange kjente sangene er I Could Have Danced All Night, Get Me To the Church On Time, On the Street Where You Live, Wouldn’t It Be Loverly og With A Little Bit of Luck.

Overklassesnobben Higgins er forferdet over at «the queens English» har blitt ødelagt i de lavere klassene i samfunnet. Han sier rett ut at en person som sier «e» istedet for «jeg» ikke eier livets rett. Etter et veddemål med sin nye venn, Oberst Pickering, tar Higgins til seg Eliza Dolittle for å lære henne opp til å bli en dannet frøken med velartikulert tale. Oppgaven skal vise seg å bli vanskelig, for Eliza er ei bestemt ung dame og Higgins metoder fremstår som lingvistiske torturinstumenter. Etterhvert lærer Eliza korrekt tale og hun blir tatt med ut blant sosieteten, noe som ikke går helt knirkefritt. My Fair Lady er også en annerledes kjærlighetshistorie.

André Bjerke har oversatt manus til norsk og vi har bearbeidet dette til det ændalske språg.

På scenen vil du se 40 aktører med stort og smått og i orkestergraven sitter 20 dyktige musikere i tillegg til drøyt 20 personer som bidrar bak scenen. Vi er utrolig glade for å kunne presentere så mange dyktige lokale utøvere og ønsker hjertelig velkommen til Arendal Musikkteaters forestilling «My Fair Lady».

DEL GJERNE MED ANDRE: