fbpx

Rollebeskrivelser Chicago

RolleBeskrivelse
Roxie HartI løpet av sin tid som ung voksen, drømte Roxanne om en karriere i vaudeville. Hun er gift  for bilmekanikeren Amos Hart, en godhjertet, men saktmodig og naiv mann med en stabil arbeiderklasseinntekt; Hun innleder en affære med Fred Casely, en møbelselger, mens Amos jobber lange timer. I starten av showet skyter Roxie Fred etter at han prøver å bryte avfæren og overbeviser Amos om at hun stoppet en innbruddstyv. «Mama» Morton, som har forbindelsene til gjør Roxies sak til en mediesensasjon og knytte henne også til den hotshotte advokaten Billy Flynn. Roxie bruker mediedekningen som en måte for henne å gjenopplive ambisjonene om en vaudeville-karriere, med Flynn og Morton som hjelper underveis. Gjennom rettssaken hennes danner hun en rivalisering med en annen drapsmistenkt, Velma Kelly. Til slutt blir Roxie frikjent for forbrytelsen, Amos forlater henne (både på grunn av mangel på oppmerksomhet og løgn om å være gravid for å få sympati fra pressen), og drømmene hennes om superstjernestatus blir knust når media forlater historien hennes. Hun oppnår til slutt drømmen om å fremføre vaudeville, og blir med i Velmas dobbeltakt for å erstatte Velmas søster Veronica, som Velma ble frikjent for å ha drept.Hovedrolle med flere solosanger og mye dans.
Velma KellyVelma er en nattklubbsanger/vaudevillianer som hadde middelmådig suksess som en del av en akrobatikkdobbeltakt med søsteren Veronica inntil hun, når hun finner Veronica med mannen Charlie mens hun er på turné, antagelig dreper dem begge (selv om hun sier at hun ikke husker noe). Hun blir sendt til Cook County-fengselet hvor hun ansetter den beste advokaten, Billy Flynn, en mester i å gjøre saker om til et mediesirkus for å frigjøre klientene sine. Oppmerksomheten gjør at hun får et tilbud fra William Morris Agency om å betale henne mer enn fjorten ganger det hun hadde tjent  – når hun først er frikjent.
Velmas planer blir snudd når Roxie Hart, en mislykket vaudeville-aspirant anklaget for å ha myrdet sn elsker, ankommer fengselet og ansetter Flynn, som umiddelbart flytter mediesirkuset til Hart og vekk fra Velma. William Morris dropper tilbudet deres, og Velma forblir sint på Roxie resten av showet, selv om hun motvillig innrømmer at Roxie er dyktig.
Velma blir til slutt frikjent ; hun og Roxie ender opp med å lede en vaudeville-turné. Hovedrolle med flere solosanger og mye dans.
Billy FlynnBilly Flynn er en av Chicagos mest effektive forsvarsadvokater; han kan vinne enhver rettssak og representerer vanligvis kvinner som har myrdet sine elskere.  I stykket forsvarer han Hart og hennes rival Velma Kelly, og vant begge sakene.
De fleste av Billy Flynns klienter begikk faktisk drapet de er anklaget for; derfor prøver han vanligvis å trylle frem et forsvar for selvforsvar eller galskap. Han gjør rettssaker om til et mediesirkus og et offentlig skue, manipulerer regelmessig vitner for å passe til fortellingene hans (som vanligvis ikke ligner på sannheten), og holder en tabloid journalist, Mary Sunshine, på vakt for å sikre positiv pressedekning for hans klienter. Han anser yrket sitt for å være beslektet med underholdningsindustrien, med seg selv som A-listestjerne i feltet.
Synger tre sanger, danser litt, Hovedrolle
Amos HartRoxies trofaste og godmodige, men enkle ektemann som ingen tar hensyn til. Han bruker mesteparten av showet på å prøve å få Roxie til å interessere seg for ham eller til og med bare erkjenne hans eksistens. stor rolle , en solosang, litt dans
Matron «Mama» MortonMatronen for kvinneavdelingen i Cook County Jail, «Mama» tror på gjensidighet fremfor alt. Mama er ikke uskyldig selv, og har ingen problemer med å bytte favoritter blandt de de innsatte til fordel for seg selv.
Matrone Mama Morton er en fengselsbetjent som fungerer som talentagent.
Mama tar godt betalt for alle sine tjenester.
Bortsett fra å hjelpe jentene – hvis du kan kalle det «hjelp» når det egentlig er en form for tvang, er Mama en karakter som skaper friksjon mellom de andre karakterene. En solosang og en sang sammen med Velma. Noe dans. Stor rolle
Mary SunshineMary Sunshine er en reporter med et svakt punkt for Billy Flynn. Hun tror at alle har litt godt i seg, og tar det Billy mater med kroken, linen og søkken. Som en moderne  talkshowvert, vil Mary Sunshine følge enhver historie med et snev av drama helt til slutten.Blir avslørt som mann i Roxie sin rettsak.  Solosang, Stor rolle
FogartyOffiser FOGARTY er politimannen som etterforsker på Roxies forbrytelse og intervjuer Amos. En hardkokt, streetwise politimann. mellom rolle, ingen egen sang
Fred CaselyMøbelselger som er utro med Roxie, og blir skutt. Blir og en del av ensemblet
HuynyakKatalin «Hunyak» Helinszki, insisterer på at hun, i sterk kontrast til de andre, ikke var involvert i forbrytelsen hun er anklaget for å ha begått. Hun forteller historien sin på ungarsk:
«Hva gjør jeg her? De sier at min berømte kjæreste holdt mannen min nede mens jeg hogget hodet av ham. Men det er ikke sant. Jeg er uskyldig. Jeg vet ikke hvorfor onkel Sam sier at jeg gjorde det. Jeg prøvde å forklare på politistasjonen, men de forsto meg ikke.»
Hunyak blir hengt i løpet av forestillingen. Mellomstor rolle med sang og dans. Rollen må ikke snakke ungarsk, kan snakke andre språk også.
JuneEn av damene i fengselet. Ektefellen Wilbur  anklaget henne for å ha en affære med melkemannen mens hun lagde middag, og at da han anklaget henne, stakk hun ham i hjel, angivelig i selvforsvar: «Han løp inn i kniven min ti ganger .» mellomstor rolle med sang og dans.
AaronAdvokaten til Hunyak, ikke veldig forståelsesfull advokat. Blir og en del av ensemblet.
AnnieEn av damene i fengselet. Oppdager at mannen er mormom og  har seks andre koner, og forgifter han med arsenikk. Mellomstor rolle med sang og dans
LizEn av damene i fengselet. Får ikke omsorg og sympati fra mannen, som tygger tyggis og blåser bobler. «Så jeg tok hagla ned fra veggen og fyrte av to varselskudd … rett i skallen på’n.» Mellomstor rolle med sang og dans
MonaEn av damene i fengselet. I forhold med Alvin som og har et forhold til Ruth, Gladys,Rosemary og David. Han dør pga det. Mellomstor rolle med sang og dans.
KonferansierenPresenterer noe av historien og sangene i forestillingen. Er en del av «bandet » på scenen. Mellomstor rolle med replikker.
DommerenDommer under rettsaken til Roxie, Liten rolle, og en del av ensemble
KittyArveprinsesse til ananas, skyter sin utro kjøreste, og blir den nye stjernen til Billy mot slutten av stykket. Liten rolle, og en del av ensemble
HarryDen utro kjæresten til Kitty, blir skutt med maskingevær. Liten rolle, og en del av ensemble
RettsskriverenRettsskriver under Roxie sin rettssak, liten rolle og en del av ensemble
JuryformannenJuryformann under Roxie sin rettssak, liten rolle, og en del av ensemble
FotografenTar Bilder under rettsak, liten rolle, og del av ensemble
JournalistAvbryter rettsaken til Roxie, liten rolle og en del av ensemble
Legeundersøker Roxie sin påståtte graviditet, liten rolle og en del av ensemble
The bandKvinnelig band som er på scenen under flesteparten av scenene i fengselet. Skal ikke spille reelle instrumenter , men mimer de ulike instrumentene.Har sin egen «historie gående sammen med konfransieren. Synger, og enkel dans. Vil kunne kobles med andre småroller.

DEL GJERNE MED ANDRE: