fbpx

Rollebeskrivelser Trollmannen fra Oz

Dorothy   (lys alt, lav sopran)   Hovedpersonen Dorothy bor på en gård hos sin tante og onkel. Hun føler at ingen har tid til å høre på henne og bestemmer seg for å rømme. Underveis ombestemmer hun seg, men på vei hjem overraskes hun av en orkan, som slår henne i svime. Da begynner drømmen. I den drømmer hun om hvordan hun kan ta kontroll over sitt eget liv, vinne over motstanderne og klare det hun aller mest ønsker seg. Da er hun klar for å reise hjem igjen, og når hun våkner er hun glad for å være hjemme – og med ny selvtillit og nye krefter.

Fugleskremsel /Hunk   (bass/tenor)   Gårdsgutt og fugleskremsel som mener at han mangler en hjerne. Han har et godt hjerte og ønsker å gjøre sitt ytterste for å hjelpe Dorothy gjennom deres eventyr.

Blikkmann / Hickory   (bass/tenor)   Gårdsgutt og blikkmann som mest av alt i verden ønsker seg et hjerte så han kan elske noen. Han får hjelp av Dorothy og fugleskremselet når han har rustet fast og blir med dem på veien for å få et hjerte.

Løven / Zeke gårdsgutt   (bass/tenor)   Den feigeste løven i verden. Han ønsker seg mot, om han tør. Han følger og med på veien til Oz, og viser seg å være full av mot når det gjelder.

Toto       Hunden til Dorothy som er ganske ustyrlig og stadig roter seg opp i trøbbel. Mye på scenen, har ingen replikker men bjeffer litt.

Heksa fra Vest / Frøken Almira Gultch   (lys alt, lav sopran)   Frøken Gultch er en snerpete og streng frøken som klager på alt og alle, særlig på Dorothy sin hund Toto. Heksa fra vest er mest opptatt av å bli den mektigste heksa og herske over alle i Oz.

Trollmannen fra Oz / Professor Chester Marvel   (tenor)   Professor som prøver å hjelpe Dorothy på riktig vei, både i Kansas og i Oz. Han er ikke den mest praktiske og dyktigste hjelper og trollmann. Men han gjør sitt beste.

Tante EM / Glinda, den gode heksen fra Nord   (sopran)   Dorothys tante. Og som den gode heksa er det Glinda som til slutt har løsningen på Dorothys problemer.

Vakten / Onkel Henry   (bass/tenor)   Dorothy sin onkel, en travel mann, men og svært glad i Dorothy. Som vakt for Oz passer han på at alle følger reglene som er satt.

Nikko       leder for apenikkene er med i noen scener og er den onde heksa sin høyre hånd. Har en replikk, men har en fremtredende rolle i flere scener.

Generalen for Vinkiene    (bass/tenor)   Slave hos heksa fra vest. Har noen replikker, og synger.

Borgermester i Munchkieland    (bass/tenor)   En jovial og blid borgermester som takker Dorothy for å ha fått byen sin tilbake når den onde heksen fra øst er død. Har noen replikker og solosang.

         
Ensemble   (alle stemmegrupper)    
         
    Trær   Trær som blir rokket i sine røtter av Blikkmannen sin kjærlighetslengsel. Har noen replikker.
   
    Kråker   Frekke kråker som trakasserer fugleskremselet og fråtser i mais. Har noen replikker
   
    Spajenter   Steller med fugleskremselet i landet Oz. Har solosang.
   
    Fotjenter   Steller løven i landet Oz. Har solosang.
   
    Pussegutter   Steller blikkmannen i landet Oz, har solosang.
   
    Borgere Munchkinland   Glade og lykkelige, men sjenerte innbyggere i Munchikland som fryder seg over å være befridd fra den onde heksa fra øst. Synger egen fellessang
   
    Borgere i Oz   Innbyggere i smaragdbyen. Lykkelige og glade mennesker som ikke alltid jobber så mye. Synger egen fellessang. Noen borgere har sololinjer.
   
    Vinkier   Underkuede slaver hos heksa i vest. Dystre og lite lystige. Synger egen fellessang
   
    Apenikker   Heksas livgarde. Onde og hensynsløse apelignende vesener.
   
    Trær i hekseskogen   Skumle trær i heksas skog. Samarbeider med apenikkene om å fange Dorothy.
   

DEL GJERNE MED ANDRE: