fbpx

Singin’ in the rain

Når Arendal Musikkteater setter opp sin neste musikal er det på tide å ta frem steppeskoene, ta på finstasen og synge med på de populære sangene fra musikalfilmen “Singin’ in the Rain”, verdens kanskje mest sette musikalfilm gjennom tidene som også har blitt en megasuksess på teaterscenen verden over!  

Neste års musikal er basert på den kjente musikalfilmen fra 1952 med Gene Kelly i en av hovedrollene. 

I Singin’ in the Rain møter vi Don Lockwood, stumfilmstjernen som har alt en mann kan drømme om – berømmelse, popularitet og en romanse med sin skuespillerkollega Lina Lamont. Sammen med sin partner og bestevenn, Cosmo, har han en sterk posisjon i filmbransjen og er en gjenganger i kjendisspaltene. 

Nymotens snakkis i filmbransjen forteller om muligheten for at bildene I filmen skal få lyd, noe som vil revolusjonere filmindustrien og gjør stumfilmstjernene nervøse. Med premiere på lydfilmen The Jazz Singer, blir Hollywood panisk, og studioene tvinges til å plutselig endre alle reglene for filmskaping på en gang, for å få plass til lyd.  

Dermed må Don sammen med sin motspiller Lina Lamont også legge tale og sang på sin neste film.  Det blir etter hvert avslørt at Lina Lamont ikke kan synge, og kan ikke engang snakke ordentlig. Linas stemme høres ut som negler som ripes mot en kritt tavle. Nå må Don Lockwood og Cosmo på jakt etter alternative skuespillere som vil gi sin stemme til henne 

Valget faller på den talentfulle og vakre skuespillerinnen Kathy Selden, som livnærer seg som showgirl i påvente av å få jobb på teaterscenen. Don Lockwood gjør alt for å overbevise henne om å være stemmen til Lina Lamont, men dessverre for han og Cosmo er både Lina og Kathy veldig sta og egne. Noe som fører til at de to gode vennene tvinges til å skru på all sin Hollywoodsjarm for å forsøke å redde situasjonen. Selv om Kathy vegrer seg, blir hennes valg om å hjelpe til slutt et vendepunkt i hennes og resten av filmmiljøets virkelighet.  

Denne forrykende og komiske historien plasseres i 1950 tallets Hollywood. Singin’ in the Rain inkluderer noen av de mest elskede komedierutinene, dansenumrene og kjærlighetssangene som noen gang er skrevet, inkludert «Good Mornin», «Make ’em Laugh» og selvfølgelig «Singin’ in the Rain.» 

DEL GJERNE MED ANDRE: