fbpx

Trollmannen fra Oz

Klassikeren «Trollmannen fra Oz» er en av de mest kjente, amerikanske barnefortellingene noen sinne. Den er skrevet av Lyman Frank Baum, og ble utgitt i 1900. Musikken er komponert av Harold Arlen.

Dorothy bor midt ute på den store flate prærien i Kansas hos tante Em og onkel Henry. Hun føler på det å være tilsidesatt, og ikke bli hørt av de voksne. Hun bestemmer seg for å rømme sin vei med hunden sin Toto. De møter professor Marvel på veien, og ser at de kanskje bør reise hjem igjen. Men på veien hjem blir de tatt av en kraftig tornado som virvler henne over regnbuen. Der på den andre siden er det både vakkert, litt rart og skummelt.

Dorothy dreper ved et uhell den onde heksen fra øst når hun lander med huset sitt i landet over regnbuen.

Den fæle Heksa fra Vest raser over at Dorothy har fått de røde rubinskoene fra heksa i øst, og gjør alt hun kan for å få disse fra Dorothy. Mens den gode heksa Glinda sender Dorothy ut på den gule veien – veien som vil føre henne til trollmannen i Oz som kanskje kan hjelpe henne med å komme hjem. På den gule veien får Dory tre nye venner; Fugleskremslet som mangler hjerne, Blikkmannen som mangler hjerte og den feige Løven som mangler mot. Alle sammen setter de sin lit til at Trollmannen i Oz kan hjelpe dem med å få det de ønsker seg mest av alt.

Men de må forte seg før den fæle Heksa fra Vest får fanget Dorothy …

 

Trollmannen fra Oz er en familieforestilling for store og små fra 7 år.

 

 

DEL GJERNE MED ANDRE: